Népszabadság: néhányan már távoztak

Eddig kilencen hagyták el a szerkesztőséget, mind közös megegyezéssel.

Munkatársunktól
2016. 10. 28. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes élethelyzete miatt eddig kilenc munkatárs közös megegyezéssel bontott szerződést a Népszabadságot kiadó Mediaworksszel a szerkesztőség által korábban egységesen kidolgozott feltételrendszer alapján – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a szerkesztőség – a lap egyetlen éjszaka alatt véghezvitt felfüggesztése után – összeállított egy kritériumrendszert a távozások feltételeiről. Ebben szerepel az is, hogy a munkavállalókat a szakszervezet képviselhesse a megbeszéléseken, és ott lehessen az üzemi tanács is. A Mediaworks eddigi vezetése ezt kollektíven nem volt hajlandó elfogadni, de – csakúgy, mint az új menedzsment – informális úton mégis megegyeztek egyenként az egységes feltételek mentén a távozni kívánó munkatársakkal.

Lapunk úgy tudja, hogy az egyébként továbbra is egységes szerkesztőség az új vezetésnél újra megpróbálkozik majd kollektíven az egyeztetéssel, s szeretne írásos garanciát is arról, hogy távozásának elfogadható feltételei lesznek. Úgy tudjuk, hogy a jövő héten egyeztetnek a Mediaworks igazgatósági tagjával, a kormánypárti Magyar Időket is birtokló Liszkay Gáborral.

Közben elkezdték visszafizetni a Népszabadság előfizetőinek járó pénzeket, miután az ellenzéki napilap már három hete nem jelenik meg, és nagy eséllyel már nem is fog.

A hírek szerint a Mészáros Lőrinc befolyása alá került Mediaworks vezetésében egyébként újabb váltás volt. A 24.hu információi szerint Pauska Zsolt, a Híradó.hu korábbi főszerkesztője váltja Pásztor Andrást a digitális divízió igazgatói posztján. Pauska korábban a PécsiÚjság.hu nevű helyi oldal főszerkesztője volt, és arról vált ismertté, hogy ötvenezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki előkeríti Gyurcsány eltűnt szakdolgozatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.