Polt neje a Matolcsy-féle egyetemtől is kap pénzt

A jegybank egyik ügyvezető igazgatójaként is dolgozó Polt-Palásthy Mariann Kecskeméten is vesz fel pénzt.

MNO
2016. 10. 20. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan bruttó 600 ezer forintos havi fizetésért dolgoznak a jegybanki alapítványok által 12 milliárd forintból létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. alkalmazottai – közölte szerda este az RTL Klub Híradója. A részvénytársaság vezetője Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Szabolcs. Az ő felesége, Szemereyné Pataki Klaudia pedig nem más, mint a kecskeméti fideszes polgármester, aki az előző parlamenti ciklusban Matolcsyt váltva volt országgyűlési képviselő.

A fizetésekre azt követően derült fény, hogy a város korábbi független polgármester-jelöltje, Hugyecz Zoltán kikérte az adatokat. A társaságnál egyébként összesen hatan dolgoznak alkalmazottként, havi bruttó 5,6 millió forintért. Hét igazgatósági és három felügyelőbizottsági tagja van a zrt.-nek, ők összesen havi bruttó 4,6 millió forintot kapnak. Azaz évente bruttó 123 millió forintot költenek fizetésekre évente.

Utóbbi három fő egyike a legfőbb ügyész, Polt Péter felesége. Polt-Palásthy Mariann havi bruttó 300 ezer forintot kap innen, miközben ő a Magyar Nemzeti Bank személyi ügyekért felelős ügyvezető igazgatójaként közel ötmilliós havi fizetést is hazavisz.

Az RTL Klub kereste a Pallas Athéné Alapítványokat is, hogy megtudják, miért fizetnek ekkora összegeket a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. munkatársainak. Az alapítványok válaszukban azzal indokolták az összegeket, hogy munkavállalóik „magasan kvalifikáltak”, szerintük alacsonyabb bérrel foglalkoztatnak, mint ami a piacon megszokott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.