Rogán nem ismeri be, hogy hazudott

A miniszter szerint ő nem hazudott helikopterügyben, mivel a magánbeszélgetések tartalma nem számít.

Horváth Csaba László
2016. 10. 27. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal kabinetminiszter szerint tulajdonképpen nem hazudott akkor, amikor a Népszabadság megkeresésére korábban letagadta, hogy a kvótanépszavazás hétvégéjén luxus helikopterrel utazott a családjával. A tárcavezető délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, magánbeszélgetést folytatott az azóta már felfüggesztett napilap munkatársával, annak tartalma pedig nem számít.

Ráadásul – mint mondta – végül mindent elárult, tehát nem hazudott. Rogánt több újságíró is faggatta erről. Például arról kérdezték: várható-e a jövőben is, hogy egyetlen nap leforgása alatt ellent mondjon saját magának. A politikus a kérdéseket rendre megkerülte, így arra sem reagált érdemben, amikor a 24.hu arról érdeklődött, előfordulhat-e, hogy akár fél napig ne hazudjon.

A miniszter szavahihetőségét firtató kérdések pikantériája, hogy Rogán Atnal éppen azért hívott össze sajtótájékoztatót, hogy bejelentse, nem vesz részt az általa Juhász Péter ellen indított per tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. A minisztert itt Portik Tamás elítélt bűnözővel szembesítették volna. Az, hogy nem megy el, azért kínos, mert nyáron, az első elmaradt szembesítés után megígérte, hogy a következő alkalommal mindenképpen ott lesz. Úgy tűnik, akkor sem mondott igazat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.