Spédertől kivásárolták a Portfolio kiadóját

A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában álló NT2016 Kft. megvásárolta a Net Média Zrt.-t.

MNO
2016. 10. 27. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tranzakció keretében a vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza- és CFD kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót – áll a közleményben.

Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, az MLSZ elnökségi tagja és számos alapítvány tevékenységét segíti, Bán Zoltán 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója. A nyilvános cégadatok szerint a Net Média Zrt. árbevétele tavaly 1,069 milliárd forint volt, több mint 100 millióval haladta meg az előző évit. A cég adózott nyeresége 200 millió forintot tett ki, szemben a 2014-es 176 millió forinttal.

Spéder Zoltán nemrég eladta az FHB Bankban meglévő érdekeltségét 7,5 milliárd forintért, s lemondott bankelnöki tisztségéről is. Az üzletember, aki korábban olyan helyzetben volt, hogy ő vezényelhette le a takarékszövetkezeti rendszer átalakítását, mára kegyvesztetté vált.

Tavaly ősszel a jegybank súlyos bírságokat szabott ki az FHB-pénzintézetekre, aztán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő támadta azokat. Majd megkezdődött a kormányhoz közeli sajtóorgánumok lejárató kampánya is: június elején a Magyar Időkben írtak Spéder offshore cégeiről, majd a TV2 Tények Extra című műsorában vetítettek róla riportot. Aztán házkutatást is tartottak az üzletembernél, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átfogó vizsgálatot indított a CEMP-pel szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.