Szijjártó védelmébe vette a „migránsokat verő” rendőröket

A külügyminiszter szerint a migránsok voltak erőszakosak.

MTI
2016. 10. 20. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A riporter, Stephen Sackur emlékeztette a minisztert arra, hogy a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet Magyarországról szóló legújabb jelentésében beszámolt arról: a magyar rendőrök kegyetlenül bántak azon több százezer migráns közül sokkal, aki tavaly vonultak át az országon Nyugat-Európa felé.

Szijjártó Péter szerint a magyar rendőrök nem brutálisak, és éppen ellenkezőleg történt. Sok migráns volt erőszakos a magyar rendőrökkel: a határon dobálták őket, többnek sérülést okoztak. Erről semmit nem írtak a nemzetközi médiában – jelentette ki. „Mit csinálna a brit rendőrség, ha vele szemben ezt csinálnák itt Londonban?” – tette fel a kérdést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.