„A Fidesz egyetlen istene a pénz”

A Fidesznél a fő rendező elv a pénz, ez határozza meg, hogy miként viszonyulnak különféle témákhoz.

Markotay Csaba
2016. 11. 14. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, az illető, Irakli Rekhviashvili grúz bankár, egykori grúz gazdasági miniszter tizenkét évig volt a Soros György által alapított, civil szervezeteket támogató pénzosztó szervezet, az Open Society Foundations (OSF) programmenedzsere. Rekhviashvili saját életrajza szerint az OSF-nek a nyitott társadalom eszményét segítő közszolgálati reformkezdeményezéseivel foglalkozott 2000 és 2012 között Budapesten. A videón Rekhviashvili és két másik grúz társa, a letelepedésikötvény-bizniszben érdekelt Shabtai Michaeli, illetve Nika Gilauri volt grúz kormányfő egy olyan erőműépítési projektet is említenek Rogán bizalmasának Aulich utcai irodája előtt, amelyhez a magyar Eximbank hitelét is fel akarják használni.

Staudt Gábor azt mondta, hogy az ügyben válaszokat vár a Miniszterelnökségtől, és a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén is fel fogják vetni a témát. Mint mondta, fontos lenne tudni, hogy a Miniszterelnökségnél a sajtóbeszámoló nyomán indul-e vizsgálat, és ha beigazolódik, hogy valóban Kertész Balázzsal egyeztettek az érintettek, akkor azt is jó lenne tudni, hogy a Fidesznek „belefér-e” egy ilyen szoros kapcsolat és együttműködés.

A jobbikos politikus tájékoztatóján azt mondta, szerinte a Fidesz logóját ideje lenne „Fizess”-re változtatni, és szerinte a Jobbik most beterjesztésre váró alaptörvény-módosításának kormányzati támogatása, illetve az abban szereplő, a letelepedésikötvény-bizniszt kizáró mondat támogatása jelezni fogja, hogy valóban csak a pénz számít-e a Fidesznek. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Fidesz egyetlen istene a pénz – fogalmazott Staudt Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.