Befejezték a Közlekedési Múzeum azbesztmentesítését

A Városliget Zrt. szerint minden szakszerűen, biztonságosan és a jogszabályoknak megfelelően zajlott.

MNO
2016. 11. 04. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelték, hogy a munkafolyamat szakszerűen, biztonságosan és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zajlott. A társaság jelezte, hogy a munkát egy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező, kifejezetten erre szakosodott cég végezte el. A levegőtisztasági mérések sem a munkálatok közben, sem azokat követően nem mutattak ki azbesztet a munkaterület környékén.

A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége elnökének közreműködésével mérték fel korábban a Közlekedési Múzeum épületét e szempontból, és az 1980-as években készült épületrészben mutattak ki nagyobb mennyiségben kötött formában azbesztet, amelynek kezelése a megfelelő előkészületek mellett kockázatmentesen megoldható – írták.

Noha az épületben talált veszélyes anyagok kezelése ezt nem indokolta volna, a Városliget Zrt. elővigyázatosságból, a többszörös túlbiztosítás jegyében védőfóliával látta el az érintett épületrészt – közölték, hozzátéve, az előkészítő felmérések alapján a megfelelő engedélyekkel és komoly tapasztalattal rendelkező, kifejezetten azbesztmentesítésre szakosodott vállalkozót, az Ignis Kft.-t bízták meg a veszélyes anyagot tartalmazó szerkezeti elemek kiszerelésével és elszállításával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.