Budaházy mellett tüntetnek

Odabent ülés, odakint tüntetés. „Szabadságot a politikai foglyoknak” – ezt skandálják.

Katona Mariann
2016. 11. 02. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budaházy György mellett tüntetnek néhány tucatnyian a Parlament északi bejárata előtt azzal egy időben, hogy megkezdődött az Országgyűlés plenáris ülése. A demonstrálók – többek között – azt skandálták, hogy „szabadságot a politikai foglyoknak”, illetve felcsendült a „Budaházy, Budaházy” rigmus is. A tüntetők közül van, aki árpádsávos zászlót tartott, másoknál a szervező, a Magyar Önvédelmi Mozgalom lobogója látható.

A csoport azért mostanra időzítette demonstrációját, mert az Országgyűlés igazságügyi bizottságban most zajlik a vita arról, hogy a Jobbik kezdeményezésére tárgysorozatba vegyék-e, vagyis felkerüljön-e az Országgyűlés napirendjére a „A 2006–2010 közötti, az állam által indokolatlan önkényt megvalósító fellépés idején elkövetett, politikai indíttatást is magukban hordozó cselekmények megítélésével kapcsolatos jogszabály-módosítások szükségességéről szóló határozati javaslat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.