Feloszlatta magát Ópályi képviselő-testülete

A romafelzárkóztatási programot támadták a helyi képviselők.

MTI
2016. 11. 03. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feloszlatta magát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályi képviselő-testülete –tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a község független polgármestere, Erdélyi Miklós.

Négy képviselő azért kezdeményezte a feloszlatást és az időközi polgármester- és képviselő-választás kiírását, mert a településen több probléma is volt a mélyszegénységben élők élethelyzetének javítására kiírt pályázat beadásával. A testület korábban leszavazta, attól tartva, hogy a romaintegrációs pályázat miatt a településre kötelező jelleggel telepítenének be embereket. A polgármester a községhez intézett korábbi levelei szerint a képviselő-testület rasszista okokból fúrták meg az indulást.

A képviselők a szerda esti ülésen hat igen és egy nem szavazattal döntöttek a feloszlatás mellett, ezért a háromezer lelkes községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani. A szabályok szerint a helyi választási irodának a feloszlatástól számított 90 és 120 nap között kell kiírnia az időközi voksolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.