Hadházy feljelentést tesz az ózdi filmpark miatt

Az ózdi filmes élményparkot és digitális filmadatbázist az ellopott uniós pénzek emlékművének nevezte.

MTI
2016. 11. 03. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az európai uniós pénzek ellopásának emlékművének nevezte a 37 milliárd forintból létrehozott, ózdi filmes élményparkot és digitális filmadatbázist csütörtöki, 40. korrupcióinfóján.

A politikus a 444.hu korábbi cikkét is idézve, elmondta, az említett beruházás szépen hangzó ígéreteiből semmi nem valósult meg. Nincsenek élmények, filmek is alig, digitális archívum helyett pedig csak üres polcok állnak – közölte az ellenzéki politikus. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára korábban azt mondta, Ózdon egy látványraktár lesz. Hadházy szerint ez azt jelenti, hogy az eredetileg filmarchívumnak készült épületben olyasmiket akarnak tárolni, amiket kidobtak volna.

Ez Európában egészen egyedülálló látványosság lesz – mondta Hadházy, aki azt is bejelentette, hogy az ügyben hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, mivel az uniós támogatást nem az eredeti célra használták fel.

Az LMP társelnöke szerint pazarlás volt így 60 új munkahelyet létrehozni. Ugyanis így állásra 60 millió forintot költöttek, ennyi pénzből pedig létező vállalkozásokat is létrehozhattak volna.

Hadházy Ákos megemlítette, hogy a beruházásban egyetlen ózdi cég sem vett részt, kizárólag budapesti vállalkozások nyertek, szerinte ezek közül többről ordít, hogy kormányközeli. Példaként említette, hogy az egyik épületet a becsült értéknél 120 millió forinttal drágábban az a Market Építő Zrt. készítette, amelynek Garancsi úr áll a hátterében, aki a Videoton meccseit szokta nézni szotyolázás közben a miniszterelnökkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.