Korrupcióval gyanúsítják a NAV-osztályvezetőt

Több mint félmillió forintért cserébe adhatott ki adótitoknak minősülő adatokat.

MTI
2016. 11. 04. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adóvégrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék – áll a közleményben.

A KNYF október 26-án – egy pénzátvétel után – elfogta az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták ugyanazon a napon. A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.