Lehetetlen bérkörülmények: sztrájkot hirdet a PDSZ

A szervezet szolidaritást vállal a szociális ágazatban dolgozókkal.

MTI
2016. 11. 14. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mendrey László közölte, a PDSZ országos választmánya pénteken úgy döntött, hogy a december 5-én megtartandó szociális ágazatbeli sztrájk idejére szolidaritási sztrájkot szervez. A sztrájk meghirdetésének okai között sorolta fel a szociális szférában tapasztalható „lehetetlen munka- és bérkörülményeket” – írja az MTI.

Nemcsak az úgynevezett hiányszakmák küzdenek „káderhiánnyal”, de felütötte fejét a jelenség az állam által uralt munkahelyeken, a közoktatásban, az egészségügyben, s napjainkra már a szociális szférában is – olvasható a szervezet szerkesztőségünkhöz küldött levelében. Szerintük nem véletlen az elvándorlás, hiszen az embert próbáló munkához embertelen munkakörülmények és megalázó fizetési feltételek tartoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.