Magyarország és Belgium jó barátok

Ez derült ki Kövér László és a belga szenátus elnökének pénteki találkozóján.

MTI
2016. 11. 04. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar házelnök hangsúlyozta: számos ok támasztja alá, hogy miért fontos Magyarország számára Belgium, hiszen az ország a kereskedelmi partnereink sorában a tizenötödik, a befektetők között pedig a hetedik, valamint társ az európai uniós tagságban, és NATO-szövetséges. Hozzátette: Belgium a Benelux államok tagjaként, Magyarország pedig a visegrádi négyek tagállamaként a regionális együttműködésben is élen jár az Európai Unióban.

Kövér László úgy vélekedett, ez megalapozza, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytassanak azokról a kérdésekről, amelyek az Európai Unió jövőjét érintik, és ebben a pillanatban égetően fontosak. Hangsúlyozta: csak párbeszéddel oldhatók meg az olyan ügyek, mint például a brexit vagy az ukrán válság kezelése, illetve a pénzügyi-gazdasági válság következményeinek kérdése és az Európai Unió bővítésének ügye.

A belga szenátus elnöke szintén arról beszélt: Magyarország és Belgium két baráti, partner ország, amelyek között nagyon nagy szükség van a párbeszédre az Európa előtt álló nehézségek megoldása érdekében. Ez a párbeszéd ezért is szükséges, hogy „megértsük egymást, és minél őszintébben kifejezzük véleményünket, véleménykülönbségeinket a kihívások megoldása érdekében” – fogalmazott Christine Defraigne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.