Nem rágalmazás a Facebookon megosztani egy hírt

A siófoki polgármester rágalmazás miatt perelte azokat, akik megosztottak egy róla szóló bejegyzést.

Szabó Dániel
2016. 11. 04. 21:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szekszárdi Törvényszék jogerősen kimondta, hogy nem követett el rágalmazást az a 17 ember, aki megosztott egy facebookos bejegyzést Balázs Árpád siófoki polgármester állítólagos ingatlanügyeiről, tudta meg az RTL Híradó.

Az írás szerint a siófoki önkormányzat áron alul, 5 millió forintért adott el egy 66 négyzetméteres lakást Siófok belvárosában. Állítólag az épületnek nincs helyrajzi száma, így az forgalomképtelen, de így is találtak rá vevőt: a szomszéd ingatlan tulajdonosát.

Az ügy furcsasága, hogy a polgármester azokat perelte be rágalmazás miatt, akik kommenteltek vagy megosztották a cikket. Emiatt 17 embert rabosítottak is, miközben az máig nem derült ki, hogy a posztot ki írta, az illető ellen nem is indult így eljárás.

Egy másik tény is különlegessé tette az ügyét: Balázs Árpád magánszemélyként kezdte az ügyet, mégis beszállt mellé az ügyészség is. Így lett közvádas a nyomozás, ami miatt az internetezőket rabosították. Később az ügyészség ejtette az ügyet, így magánvádasként folytatódott az eljárás, első fokon már egyszer ártatlannak találták a megosztókat. Most másodfokon mondta ki az eljáró törvényszék, hogy nem bűncselekmény megosztani valamit a Facebookon, ami valakire nézvést akár rágalmazó állításokat is tartalmaz.

A polgármester nem nyilatkozott az ügyről az RTL-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.