Putyin jobbkeze intézhetett vízumot jobbikos vezetőknek

Minderre feltört e-mailekből derült fény az Index szerint.

MNO
2016. 11. 03. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérjük az Ön közreműködését többszöri belépésre jogosító egyéves vízumok kiadásában” – ezzel kezdődött az a vízumkérelem, amelyet vezető jobbikosok küldtek Vlagyimir Putyin orosz elnök jobbkezének, Vlagyiszlav Szurkovnak – írja az Index. A kérelmező jobbikos politikusok között a pártigazgató Szabó Gábor neve is felbukkant a portál szerint.

Az Index azt követően írt a történetről, hogy ismeretlen ukrán hackerek októberben feltörték Szurkov (Ivan Ivanov álnéven folytatott) levelezését, majd fokozatosan elkezdték közzétenni az itt talált dokumentumokat. A csütörtökön publikáltak között bújt meg a vízumkérelem is, Szabó Gáboron kívül Szaniszló Ferenc egykori Echo TV-s műsorvezető lánya, Szaniszló Adrienn érintett.

A kérelmet 2015. május 19-én küldte el egy bizonyos Bondarenko az Ivanov álnevet használó, feltehetően Szurkovot fedő személynek. Csatoltak egy dokumentumot is a levélhez, ebben szerepel a fenti segítségkérő mondat. A vízumkérelem célja „kapcsolatok erősítése […] Magyarországgal” – áll a dokumentumban, amely a Jobbik-alapító Szabó, valamint Szaniszló személyes adatait is tartalmazza.

A portál megkereste az érintett jobbikosokat, Szabó Gábor szerint a vízumkérelmet Szaniszló Adrienn intézte. A vízumigénylés valódi, meg is kapta azt, ám végül nem utazott Oroszországba, hogy kampányokat tanulmányozzon – közölte a pártigazgató. Arról azonban nem tud, hogyan került az igénylés Szurkov fiókjába.

Az Indexnek nem ez volt az első jobbikos sztorija ma. Ők számoltak be arról, hogy kétszer is találkozott Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő Szalai Gáborral, a Hídfő.ru újságírójával a Parlamenthez közeli Európa Kávéházban. Erről bővebben itt meséltünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.