Szerdán kérdésözön zúdul a kormányra

Színházi dolgozók, lakhatás, azbeszt – néhány téma a parlamenti „étlapról”.

MTI
2016. 11. 02. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző héten kezdődött kéthetes ülés délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kérdések és azonnali kérdések hangozhatnak el.

A kérdések órájában a kormánypárti padsorokból hárman fordulnak a kabinethez, a fideszes Dunai Mónika a bölcsődei dolgozók nagyobb megbecsüléséről beszél majd az emberi erőforrások miniszterének, míg a KDNP-s Firtl Mátyás a katonáknak járó újabb illetményemelésről kérdezi a honvédelmi minisztert.

Ellenzéki oldalról a Jobbik teszi fel a legtöbb kérdést, a pártból összesen kilencen várnak válaszokat a kormánytól: Dúró Dóra például azt kérdezi majd az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet mikor rendezi a színházi dolgozók bérét.

A hét szocialista kérdező közül Korózs Lajos szintén az emberi erőforrások miniszterénél érdeklődik azután, hogy a kormány „meddig nézi tétlenül a lakhatási válságot”, a hat LMP-s kérdés egyikében pedig Schmuck Erzsébet arra vár reagálást a földművelésügyi minisztertől, hogy a kabinet mikor kezd érdemben foglalkozni az azbesztproblémával.

A parlament ülése a napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.