Tasnádi szerint Vizoviczki ügyes pali volt

Úgy véli, a rendőri csoportnak, amelyet likvidáltak, komoly befolyása volt akkoriban a szervezett bűnözésre.

Lőrincz Tamás
2016. 11. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai akarat is kell egy bűnözői csoport felszámolásához – jelentette ki a PestiSrácoknak adott interjújában Tasnádi Péter, aki 13 éves börtönbüntetés után szabadult. A „keresztapaként” is ismert férfit az első magyar maffiaperben ítélték négy és fél börtönbüntetésre, majd hét évet kapott, amikor azzal vádolták, hogy megölette a feleségét, és leöntette sósavval anyósának arcát.

Tasnádi Péter az interjúban arról beszélt, hogy a bűnözői csoportokat gyakorlatilag olyan rendőrök irányították, akiket azóta letartóztattak. Saját elfogá­sát sem tartja véletlennek, miután állítása szerint komoly anyagi veszteség lett volna néhány – azóta már letartóztatott – rendőri vezetőnek, ha megállítja Vizoviczki László terjeszkedését. Szerinte a rendőri csoportnak, amelyet likvidáltak, komoly befolyása volt akkoriban a szervezett bűnözésre, ő pedig ott „hibázott”, hogy ehhez nem asszisztált.

Vizoviczkiról azt mondta, korábban mindenki – beleértve a diszkópápát is – elképzelhetetlennek tartotta, hogy letartóztassák. „Az az ember, aki ennyire hosszú távon alakította ki a kapcsola­tait, aki egy igazi kaméleon, aki a háttérből irányította a birodalmát, aminek kiépítéséhez aljas módszereket használt a saját munkatársaival is, elképzelhetetlennek tartotta, hogy egyszer csak rács mögé kerül” – fogalmazott.

Tasnádi szerint Vizoviczki paranoiás, aki mindenkitől félt, de azt is megjegyezte vele kapcsolatban, hogy „ügyes pali, hiszen jól megcsinálta a birodalmát”.

Tasnádi Péter arról is beszélt, hogy azért nem szállt be az olajozásba, mert akkoriban mindene megvolt, és nem vágyott többre. „Jött a Kisbandi […] azt mondta, hogy 50-60 milliót kereshetek hetente, és én mondtam, hogy nem kell, nekem bőven elég az a havi 30-40 millió, amit megkerestem akkoriban legálisan.”

A szeptemberben szabadult férfi vidéken él egy garzonlakásban. Jelezte, hogy tele van tervekkel. „Ha jó kapcsolatai vannak az embernek, akkor tud pénzt keresni. Nekem sajnos nincs ilyen. Azért utálom a korrupciót, mert nem vagyok benne” – mondta.

A Hír TV októberi Tasnádi-interjúját itt nézheti meg!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.