Tovább tart az október

Persze csak annak, aki tömegközlekedéssel utazik. Tovább érvényesek a bérletek.

MTI
2016. 11. 03. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a november eleji hosszú hétvégére és az iskolai szünetre tekintettel november 7-ig fogadják el azokat a havi bérleteket, amelyek november 3-ig, 4-ig vagy 5-ig érvényesek, így a havi bérletet használók kényelmesen, zökkenőmentesen vásárolhatják meg következő havi bérletüket.

Felhívták a figyelmet, hogy várhatóan sokan akarják majd bérletüket megváltani az őszi szünet és a szabadságolások után, ezért valószínűleg több értékesítési pontnál is megnövekedhet a sorban állás ideje. Célszerű a vásárlást inkább korábbra, a csúcsidőszakon kívüli időszakra időzíteni. Bérletvásárlásra valamennyi bérletpénztárban és ügyfélközpontban, illetve a 356 jegy- és bérletkiadó automatánál is van lehetőség.

A hosszabb érvényességi idő valamennyi havi bérletre vonatkozik, azok teljes árú és kedvezményes változataira egyaránt – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbítja az októberre szóló vasúti és autóbuszos dolgozó és tanuló havibérletek érvényességi idejét – olvasható a Kormány.hu-n. A GYSEV, a MÁV-START és a Volán helyközi járatain e bérletek 2016. november 7-én 24.00 óráig használhatók.

A döntést a mindenszentek ünnepével négynapossá nyúló hétvégére és a november eleji tanítási szünetre való tekintettel hozta meg a tárca. Az érvényesség kiterjesztésével csökkennek a pénztári várakozási idők, az utasok kiszolgálása gördülékenyebbé válik.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „A bevált intézkedés kényelmesebbé és kiszámíthatóbbá teszi a bérletvásárlást és az utazást a közösségi közlekedésben november elején is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.