Új börtönök épülnek szerte az országban

Összesen 4500 fogvatartott elhelyezéséről fog gondoskodni új intézményeiben a büntetés-végrehajtás.

Horváth Csaba László
2016. 11. 04. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc új börtön építésére írt ki pályázatot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – derült ki a ma megjelent közbeszerzési értesítőből. A létesítmények összesen 4500 fogvatartott befogadására lesznek alkalmasak. A kiírás szerint az új büntetés-végrehajtási intézeteket nyolc városban építik fel, amire tizenkét hónap áll rendelkezésre a kivitelezőknek. Kunmadarason 1000 fő, míg Komló, Békés, Komádi, Ózd, Kemecse, Csenger, és Heves város területén 500 elítélt befogadására alkalmas börtönt alakítanak ki.

Bár a beruházások becsült összege egyelőre nem ismert, Csóti András, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vezetője szeptemberben egy kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, 2018-ig mintegy 100 milliárd forintot fordít a kormányzat az új börtönökre. A parancsnok elmondta: ezzel az intézmények túlzsúfoltságán és a munkaerőpiaci helyzeten akarnak javítani. Csóti akkor kilenc új büntetés-végrehajtási intézmény megépítéséről beszélt, amelyek 6000 fogvatartott elhelyezésére lesznek alkalmasak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.