Vaskorláttal a hajléktalanok ellen

Józsefváros sajátos módon oldotta meg a hajléktalanok távoltartását.

MNO
2016. 11. 14. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új padok kerültek a Harminckettesek terére, a Krúdy Gyula utca és a József körút sarkára. Úgy tűnik, a kivitelezők elfelejtették őket „hajléktalanbiztosra” tervezni, emiatt Józsefváros önkormányzata unortodox megoldással rukkolt elő: vaskorlátokat tett a padokra, nehogy az otthon nélküliek ott tudjanak aludni – számolt be a 444.

A hajléktalanság kérdése nemrégiben azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a TV2 megdöbbentő hangvételű riportot készített a témában arról értekezve, a reggeli csúcsforgalomban „orrfacsaró bűzben, a saját mocskukban fekvő embereken kell átlépdelniük a munkába vagy iskolába igyekvőknek”. Sőt, a csatorna riportere azzal hozta megalázó helyzetbe az egyik hajléktalant, hogy arról kérdezte, mikor fürdött utoljára. A TV2-s riport közfelháborodást váltott ki, ami miatt például az MSZP úgy tiltakozott, hogy a csatorna székháza előtt osztott ételt a hajléktalanoknak. Egyébként tavaly október 15-e és idén március 31-e között összesen harminc hajléktalan vesztette életét kihűlés miatt Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.