Végre kicserélik a Széll Kálmán tér kiszáradt fáit

A fák még a nyár elején pusztultak el, azóta senki nem nyúlt hozzájuk.

Kósa András
2016. 11. 03. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a nyár elején – alig néhány héttel a májusi átadás után – már tönkre is ment több fa a Széll Kálmán téren, a növények cseréje és pótlása azóta sem történt meg. A Budapesti Közlekedési Központ akkori közlése szerint a fák azért mentek tönkre, mert nem megfelelően ültették be őket, és néhány nagyobb esőzés után a fákat körülvevő talajból nem szivárgott el a víz.

Az elpusztult, elszáradt levelű fákkal egész nyáron nem törődött senki, az MNO néhány napja fordult a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy mikor történik meg a fák cseréje. A BKK válaszában azt írta, még novemberben megtörténik a pótlás, a „kezdés pontos idejét – különös figyelemmel az időjárás alakulására is – jelenleg a kivitelezővel egyeztetik”. A fák pótlása garanciális pótlásnak számít, így a kivitelező cég állja a költségeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.