10 milliárdot kapott az ismeretlen szegedi szervezet

A Szegedi Ifjúsági Centrumról még nem is hallottak a városban. Kihez kerül a pénz? Jó kérdés.

MNO
2016. 12. 21. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

10 milliárd forintot kapott a kormánytól idén a Szegedi Ifjúsági Centrum, amiről hivatalosan nem is lehet tudni, hogy mi is valójában – írja a Délmagyar.hu. Az önkormányzatnál sosem hallottak még róla, a Délmagyar.hu és a Szegedma.hu viszont úgy tudja, a püspökség kapta ezt a pénzt a stadionra.

A Portfolio.hu nyomán portálunk is megírta, hogy a kormány szép csendben példátlan döntést hozott: az Orbán Viktor által aláírt, szombati Magyar Közlönyben megjelent egyetlen mondat utal arra, hogy a kormány azonnali hatállyal 306,8 milliárd forintot csoportosít át az egyes költségvetési fejezetek között az idei költségvetésben. Egyebek mellett 9,7 milliárd forintot kap még idén a Szegedi Ifjúsági Centrum.

A Délmagyar.hu megkereste az önkormányzatot, hogy kiderítse, mi az a Szegedi Ifjúsági Centrum, de azt a választ kapták, hogy még ők sem hallottak róla, nem tudják, mi az, a Magyar Közlönyben olvastak a támogatásról. A lap úgy tudja, hogy a püspökség kapta a támogatást a kormánytól a Dorozsmai úti focipálya körüli területre, ahol ifjúsági centrumot alakítanak ki.

Szegedma.hu információi szerint a támogatás a szegedi stadionberuházás ismételt kormányzati megerősítését jelenti, azaz a megvalósuló létesítmény nem csak mint futballstadion funkcionálna, hanem ifjúsági, közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett hárommilliárd forintos összeg helyett így már közel tízmilliárd forintról szól. A portál érdeklődésére a Szeged 2011 Kft. ügyvezetője, Emődi Sándor megerősítette az információt, a vonatkozó költségvetési tétel valóban a szegedi futballstadion megépülését segíti, azonban arra vonatkozó részletekkel, hogy mit takar pontosan a Szegedi Ifjúsági Centrum, nem kívánt szolgálni, elmondása szerint a beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a közeljövőben egy sajtótájékoztató kereteiben ismerteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.