2020-ig majd 2460 milliárd megy közútfejlesztésre

Ebből legalább 1279 milliárd forintot nem Brüsszel fizet.

MTI
2016. 12. 22. 11:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 2460 milliárd forint fordítható a közúthálózat fejlesztésére 2020-ig. Ebből 1279 milliárd forint hazai forrás – mondta el Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Győrben, a keleti elkerülő út új szakaszának átadásán.

Pana közölte, hogy az összegből mintegy 1000 kilométer új, négysávos autópálya és gyorsforgalmi út épül meg. A következő hat évben pedig az 1000 négyzetkilométerre vetített hálózatsűrűség 22,5 kilométer lesz Magyarországon, meghaladja az európai átlagot – tette hozzá.

Mintegy 3,2 milliárd forintból 27 kilométernyi útszakasz újult meg idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében – közölte Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója Szolnokon. Elmondta, hogy a fejlesztések mindegyike határidőre és a terveknek megfelelően befejeződött. Ezzel a térségek közúti közlekedése biztonságosabbá vált, könnyebb az érintett települések megközelítése, és rövidültek a menetidők.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a beruházásokkal érzékelhetően faragott jelentős hátrányából a megye, ám a közúthálózat fejlesztését a következő években is legalább ilyen ütemben kell folytatni az országos átlaghoz való felzárkózás és az európai színvonalú közlekedési feltételek megteremtése érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.