A kormánylap szerint is Áder maradhat az államfő

A Fidesz elnöksége teljes egyetértésben döntött így szerda este Dobogókőn.

MTI
2016. 12. 22. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes volt a konszenzus a Fidesz elnökségében arról, hogy Áder János legyen a következő államfőjelölt – derül ki a Magyar Idők csütörtöki számából, amelynél biztosabb jele nem is lehet annak, hogy tényleg maradhat a jelenlegi köztársasági elnök.

Az Atv.hu által már szerdán megszellőztetett hírt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Dobogókőn tartott elnökségi ülés után erősítette meg az újságnak az MTI szerint. Ő mondta el, hogy a kétnapos ülésen konszenzus volt Áder János újrajelöléséről. Az államfőnek jövő májusban jár le a mandátuma. Orbán Viktor a múlt héten mondta el, hogy amint megvan a köztársasági elnök lehetséges személye, a parlamenti frakciókkal is megvitatják a jelölteket.

Kósa Lajos elmondta azt is, hogy az ülésen áttekintették a politikai helyzetet, és foglalkoztak a kampányhoz kapcsolódó szervezeti és személyi kérdésekkel. Hozzátette: azt tekintették át, hogy a választókerületi elnökök megbízása, további kinevezése miként történjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.