A lakosság háromnegyede szerint a Föld meghal

Jó hír, hogy a magyarok hisznek az éghajlatváltozásban, csak szerintük menthetetlen a helyzet.

MTI
2016. 12. 22. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éghajlatváltozást valós problémának látják az emberek, de a megkérdezettek fele úgy véli, hogy ez az elkövetkező ötven év gondja, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ennek már most is érzik a hatását – mondta Hidvégi Áron, a Századvég piackutatási igazgatója az M1 aktuális csatornának a témában végzett kutatás eredményeire hivatkozva.

Hidegvégi elmondta, hogy mivel a klímaváltozás nem érinti az emberek „mindennapi rutinját”, ezért a problématérképen hátrébb sorolják azt. Ezzel együtt a megkérdezettek 90 százaléka nevezte az éghajlatváltozást össztársadalmi problémának. A vidéken élők mondták azt, hogy már most érzik ennek hatását.

A megkérdezettek háromnegyede szerint az éghajlatváltozás folyamata visszafordíthatatlan, míg 20 százalékuk véli úgy, hogy megállítható és visszafordítható.

A felelősségvállalás szerepére kérdezve a megkérdezettek 43 százalékban az államot, 27 százalékban a vállalati szférát és 18 százalékban a lakosságot jelölték meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.