A vecsési Jobbik áll a vizsgálat elé

Kifogásolják, hogy Vona Gábor békejobbot nyújt a zsidóságnak.

Katona Mariann
2016. 12. 30. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodt szívvel áll az etikai vizsgálat elé a Jobbik vecsési szervezete, amelynek – Vona Gábor pártelnök kezdeményezésére – a hanukával kapcsolatos mocskolódás miatt kell felelnie. A jobbikos szervezet – ahogy korábban a gyalázkodó megjegyzései esetében – ezúttal is a Facebookon osztotta meg véleményét. Azt írták, hogy identitásukban és lojalitásukban a párt és vezetése felé „a régiek”. „Nem értünk egyet azzal, hogy Vona Gábor századszorra is békejobbot nyújt a zsidóságnak, amire rendre arculköpés a válasz. Egy igazi harcos csak egyszer nyújt békejobbot” – közölték.

A Jobbik vecsési szervezete még tegnap, kora délután reagált minősíthetetlen stílusban arra, hogy Vona Gábor, illetve Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője levélben üdvözölte a magyar zsidóságot hanuka alkalmából. Azt írták, hogy ők nem üdvözlik a zsidóságot a „hanuka (vagy mi a f sz) alkalmából”. Ha pedig valakinek mégis ilyen „eszement” ötlete támadna, attól elhatárolódnak.

Vona Gábor a Magyar Nemzetnek erre válaszul azt mondta, hogy a történtek miatt etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökségnél. Az ilyen jellegű vallásgyalázó tartalmak ugyanis – mint kifejtette – még a Jobbik „kamaszkorában” sem voltak elfogadhatók. Ezért az etikai vizsgálatnak szerinte egy vége lehet, „aki így nyilvánul meg, annak távoznia kell a pártból”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.