Áder elfogadta az államfői felkérést

„Az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalom a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést.”

MTI
2016. 12. 29. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést, az államfő ezt tartalmazó nyilatkozatát csütörtökön juttatta el az MTI-hez a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Ebben többek között az áll: A felkérést elfogadom. Az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalom a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést. Az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintettem, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Az államfő egyúttal levelében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lélekben most is vele voltak és mindazoknak, akik az elmúlt években támogatták államfői tevékenységét. 

Mint írta, az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással. Úgy fogalmazott, feladatának tartja a törvényalkotás feletti alkotmányos kontroll gyakorlását, és továbbra is mindent megtesz természeti környezetünk védelméért, a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás társadalmi szintű megerősítéséért, valamint a magyar értékek és magyar érdekek következetes nemzetközi képviseletéért. Vallom, hogy a teljesítmény méltó megbecsülésével és az egymásnak megadott kölcsönös tisztelettel jobbá és sikeresebbé tehetjük közös és személyes életünket. Ebben a munkában szövetségesemnek tekintek mindenkit, aki számára fontos, hogy ezen elvek és célok szerint rendezzük közös dolgainkat - áll a köztársasági elnök nyilatkozatában.

Orbán Viktor december 23-án személyesen tájékoztatta Áder Jánost arról, hogy a Fidesz ismét őt jelöli az államfői posztra. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.