Az ATV tulajdonosa Vajnáról: Jézus is leült mindenkivel

Németh Sándor szerint nem belpolitikáról beszéltek, hanem a nyers hal hatásáról.

Hutter Marianna
2016. 12. 23. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mi is beszámoltunk róla, Németh a TV2-tulaj Andy Vajnával, a miniszterelnöknek informálisan tanácsokat osztogató Habony Árpáddal és az Orbán Viktor Facebook-oldalát szerkesztő Kaminski Fannyval (aki egyben Habony exfelesége) futott össze a belvárosi Nobu étteremben, amely Andy Vajna tulajdona. A találkozásra úgy derült fény, hogy Juhász Péter, az Együtt politikusa közölt közös fotót az érintettekről Facebook-oldalán.

Németh a Magyar Narancs kérdésére úgy magyarázta találkozóját Vajnával: közös ismerőseik hosszabb ideje szorgalmazták, hogy kerüljenek beszélőviszonyba, korábban ugyanis még nem találkoztak. „Vidám hangulatú beszélgetés volt ez, mondhatnám, polgári csevej” – állította a lelkész, kijelentve, hogy sem az ATV vagy a TV2, sem pedig a belpolitika nem volt napirenden. Ehelyett többek között a nyers halnak az egészségre gyakorolt hatásáról, a sportról és Donald Trumpról beszélgettek, illetve arról, hogy a hollywoodi sztárok mit szeretnek Budapestben. Az ATV tulajdonosa így fogalmazott:

Elsősorban lelkészként voltam jelen; ahogy Jézus is leült minden emberrel, »bűnösökkel, vámszedőkkel«, úgy nekem is nagyon fontos, hogy a Hit Gyülekezete körül széles társadalmi kapcsolatrendszer működjön.

A lelkész szerint egyébként semmiféle paktumot nem kötött Vajnával. Azt is állította, nem tudta, hogy Habony Árpáddal találkozni fog, akivel ugyancsak nem találkozott korábban, míg Kaminskiról csak utólag tudta meg, hogy kicsoda. Egyébként Habony és Kaminski külön asztalhoz ültek, nem pedig a Németh–Vajna pároshoz.

A Magyar Narancs felidézte a vezető lelkésznek azt is, hogy Friderikusz Sándor már egy októberben az Indexnek adott interjúban is arról beszélt, hogy Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója (aki egyben Németh Sándor fia) tervez egy találkozót Vajnával és Habonnyal. Németh Sándor szerint fontos, hogy szakmai kapcsolat alakuljon ki az RTL-lel, a Hír TV-vel, a TV2-vel és más csatornákkal is. „Például azért, hogy a munkavállalók csatornaváltása kulturáltabban menjen, ne legyen belőle olyan elmebetegséget súroló hisztériaroham, mint most” – mondta arra utalva, hogy Kálmán Olga otthagyja az ATV-t, és februártól a Hír TV-nél fog dolgozni.

A lap felvetésére, hogy Németh miért érezte szükségesnek, hogy külön kitérjen Kálmán Olga új munkáltatójára, Simicska Lajosra és az ő „Orbán Viktor elleni vendettájára” közösségi oldalán, úgy válaszolt: személyesen nem szeretne bekerülni egy ilyen „öldöklésbe”, az ATV pedig továbbra is ellenzéki televízióként tevékenykedik. Igaz, megjegyezte: tulajdonosként sem partner abban, hogy olyan követelményeket támasszon, „amelyek alapján valakit gyűlölni kell”.

A Magyar Narancs arról is kérdezte a Hit Gyülekezetének vezető lelkészét, a Népszabadság bezárása után nem tart-e attól, hogy az ATV-t is megkörnyékezik kormányközeli befektetők. Németh erre úgy reagált: más oldalról jöttek eddig az ajánlatok, de „van bennünk egy bizonyos éberség”. Azon jelenleg nem gondolkozik, hogy lenne-e olyan vételár, amekkoráért eladná a csatornát, de „az biztos, hogy a Fidesz térhódításának nem lesz áldozata az ATV”.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.