Halász: A Fidesz-frakció minden bizonnyal támogatja Ádert

Reméli, hogy nagy többséggel választják meg újra a mostani köztársasági elnököt.

MTI
2016. 12. 30. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János azt mondta, nagyra értékelik Áder János munkáját, és örültek neki, hogy elfogadta a felkérést. Hangsúlyozta: reméli, nagy többséggel választják meg újra a mostani köztársasági elnököt.

A Fidesz-frakció szóvivője a gazdaságról is beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a szocialisták „összevissza hazudoznak”, és mindig is ezt tették. Elvették az idősektől a tizenharmadik havi nyugdíjat, ezzel szemben a jelenlegi kormány emeli az ellátásokat, és tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt is ad – közölte. Szavai szerint a szocialisták alatt minden évkezdet elbocsátásokat, drágulást és adóemelést hozott, most viszont új munkahelyeket teremtenek, nincs infláció, és csökkennek az adók.

A szocialistáknak volt lehetőségük bizonyítani, az országot azonban a szakadék szélére kormányozták, katasztrofális pénzügyi-gazdasági teljesítményt produkáltak – nyilatkozta Halász János.

Az MSZP közleménye úgy fogalmaz: Áder János 2012-ig fideszes pártkatona volt, és köztársasági elnökként is az maradt, ezért alkalmatlannak tartják őt a legfőbb közjogi méltóság posztjára. Hozzátették, Áder János már öt éve bizonyítja, hogy képtelen ellátni a köztársasági elnök feladatait, személye és tevékenysége egyetlen percig sem egyesítette a magyar nemzetet.

A szocialisták szerint Áder János nem őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Néma maradt, amikor kopasz verőlegények erőszakkal akadályozták alkotmányos jogok gyakorlását, szótlanul nézte a magyar sajtószabadságot csorbító csapásokat, és úgy tett, mintha nem látná a magyar nemzetet végzetesen megosztó kormányzati gyűlöletkampányt – írták.

„Áder János aláírta azokat a törvényeket, amelyek még a jelenlegi alaptörvénnyel is ellentétesek, ami ellen pedig mégis szót emelt, annak a későbbi, változatlan elfogadásához némán asszisztált, megerősítve a gyanút, hogy ellenkezése csupán megkomponált színjáték.

Áder János a teljesítmény méltó megbecsüléséről beszél, miközben hallgat arról, hogy az urizáló fideszes elit tagjai szétlopják a nemzet vagyonát.

Áder János a kölcsönös tiszteletről papol, miután eltűrte, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntessenek ki egy nyíltan uszító és zsidózó személyt.

Áder János köztársasági elnökként a magyar nép előtt megbukott. Méltányolható gesztus lenne, ha vállalná valódi szerepét, és visszamenne a Fideszbe, a saját pozíciójába: pártkatonának” – zárja közleményét az MSZP.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.