Jeges utakra figyelmeztet a rendőrség

Sok sérülthöz riasztották a mentőket.

MTI
2016. 12. 24. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Budapesten elsősorban a IX., a XI., a XIV., a XVIII., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületekben kell számítani fagyos, csúszós útburkolatra – írták.

Ónos eső nehezíti a közlekedést Budaörs, Páty, Pilisvörösvár, Perbál, Piliscsaba és Pilisszántó térségében és a 10-es számú főút Pest megyei szakaszán. Aszód, Bag, Tura, Máriabesnyő, Szada és Mogyoród útjain is kéri a rendőrség, hogy óvatosan vezessenek a közlekedők. Vác térségében is csúszik az útburkolat a 2-es számú főúton és az M2-es autóúton egyaránt. Nehezen járhatók Kisoroszi, Nagymaros és Verőce útjai. Szentendre térségében Budakalászon, Pomázon, Pilisszentkereszten és Dobogókőn kell csúszós utakra számítaniuk a járművezetőknek, valamint Kiskunlacháza és Ráckeve útjai is csúszóssá váltak.

A következő órákban az éjszakai lehűlés hatására előre láthatóan további útszakaszok válhatnak nehezen járhatóvá – írták.

Az eső, ónos eső, fagyott eső, havas eső miatt országszerte is lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek, pénteken az esti órákban több baleset is történt az utakon.

A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől – figyelmeztet a rendőrség.

A csúszóssá vált utak miatt rendkívül sok sérülthöz riasztották a mentőket – közölte szombat délelőtt az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. Győrfi Pál azt írta, Budapesten a délelőtti órákig már több mint kétszáz esetben kellett ellátniuk a csúszós úton eleső, zömében idős embereket, akik általában töréseket szenvedtek.

Az előrejelzések szerint továbbra is készülni kell arra, hogy az utak, a járdák, a lépcsők jegesek lehetnek, csúszhatnak – hívta fel a figyelmet. Emiatt a gyalogosoktól is fokozott figyelmet kérnek, a ködös, rossz látási viszonyok miatt pedig az autóval közlekedőket még óvatosabb vezetésre kérik – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.