Kövér lenyomta akaratát Orbán torkán?

Még a Fideszen belül is lehetséges olyan, hogy nem Orbán forgatókönyve szerint alakulnak az események – véli Török Gábor.

MNO
2016. 12. 22. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János újbóli jelölése az államfői posztra azt mutatja, hogy nem minden kérdésben érvényesül Orbán Viktor akarata – ezt Török Gábor mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politológus szerint Kövér László házelnök, aki a kormánypárt választmányi elnöke is, még mindig az a politikus, aki képes befolyásolni a Fidesz döntéseit.

A politológus így fogalmazott: „A miniszterelnök is képes engedni olyan ügyekben, amikor azt gondolja, hogy esetleg a Fideszen belüli feszültség, az ártalmasabb lenne, mint az, hogy most ki a köztársasági elnök.” Török Gábor szerint Áder János esete azt mutatja, hogy bár a politikai rendszert úgy festjük le, mint amiben egyetlen ember akarata érvényesülhet csupán, ez messze nincs így. „Még a Fideszen belül is lehetséges olyan, hogy nem Orbán Viktornak forgatókönyve szerint alakulnak az események” – mondta az elemző. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.