Lázár nem kért bocsánatot a tanároktól

Az LMP szerint a miniszter pedagógusok tízezreit sértette meg.

Hutter Marianna
2016. 12. 30. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis a magyar diákok teljesítményéről lesújtó képet mutató PISA-felmérés kapcsán Lázár János egyértelműen a pedagógusokat hibáztatta. Így Ikotity István írásbeli kérdéssel fordult a miniszterhez, hogy megtudja, mikor kér bocsánatot az érintettektől. A miniszter tegnap válaszolt a kérdésére az alábbi mondattal: „Sajnálattal veszem tudomásul, hogy Képviselőtársamnak az oktatás kérdésénél fontosabb a politikai akció”.

Nem ez az első olyan, tanárokat érintő kijelentése Lázár Jánosnak, amely felháborodást vált ki. Év elején arról beszélt egyik kormányinfóján a pedagógusok kapcsán: „Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.”

Lázár fenti kijelentését az oktatás megreformálásáért küzdő Tanítanék Mozgalom is felidézte nyári tüntetésén, ahol azt üzenték válaszul a miniszternek: „Te vagy a farok, János!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.