Még hárommilliárdot adnak a zsidó olimpiára

A 2019-es Európai Makkabi Játékok lebonyolítására ingatlanokat vásárolnak és fejlesztenek.

MNO
2016. 12. 28. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

500 millió forintért veszi meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a budapesti Kerepesi úti volt Főtaxi-székházat, illetve a Kerepesi út 17. szám alatti házat. Majd 2,2 milliárdért bontatják el az ott álló alkalmatlan épületeket, a kártalanításra pedig 307,8 millió forintot szánnak – derül ki a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

0,5 milliárd forintot még az idei költségvetésben csoportosít át az állam, a 2,5 milliárd forintnyi bontási és egyéb kiadások fedezetét a jövő évi büdzséből választja le a kormány. Mindezt azért, mert Magyarország rendezi a 2019. évi Európai Makkabi Játékokat. A zsidó sportolók kontinensversenyének rendezési jogát tavaly novemberben nyerte el hazánk. A magyar izraelita sportszövetségek, így a Maccabi VAC Hungary és az MTK Budapest, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, továbbá az Európai Makkabiszövetség (EMC) által szervezett játékokra a rendezők mintegy 2500-3000 sportolót várnak 23 sportágban.

Az Átlátszó korábban azt írta, hogy a szervezés körülbelül 2,1 milliárdba kerülhet majd a magyar államnak. A mostani közlönyből viszont kiderül, hogy alaphangon 3 milliárd forint ráfordítás megy a sportversenyre.

Az új sportpark kormányzati beruházás része lesz, melynek célja, hogy létrehozzanak egy logisztikai és sportközpontot, vagyis a játékok első számú helyszínét. A park egy része a játékokat követően a zsidó közösség új sportcentruma lesz – mondta el Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője és az MTK elnöke a múlt héten, a X. Zsidó Közösségi Kerekasztalon a klub honlapja szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.