Nyomoznak Volner zsarolása miatt

A jobbikos politikust arra próbálták rávenni, hogy támadja hátba Vona Gábort.

Katona Mariann
2016. 12. 29. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényszerítést miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség, miután Volner Jánost, a Jobbik frakcióvezetőjét néhány hónapja megzsarolták. Az ellenzéki politikus még szeptember végén a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy zsarolással próbálták rávenni a politikából való távozásra. Állítása szerint az erről szóló beszélgetés közte és egy „kormányzati körökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó” között zajlott. Itt – mint írta – a vállalkozó jelezte, hogy több volt MSZP-s, SZDSZ-es, LMP-s politikushoz hasonlóan ő is járhatna nagyon jól, ehhez mindössze a politikából való távozására, illetve a Jobbik és annak elnökének személyes megtámadására lenne szükség.

Az ügyben a fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István tett feljelentést zsarolás miatt, a kerületi ügyészség azonban ezt elutasította. Most viszont a Fővárosi Főügyészség ezt átértékelte. Habár szerintük a zsarolás valóban nem áll meg, a kényszerítés bűntette viszont igen.

Ezen bűncselekmény gyanúja a feljelentés adatai alapján megállapítható, ezért a tényállás teljes felderítése és büntetőjogi felelősség kérdésében a megalapozott döntés meghozatala érdekében nyomozás lefolytatása indokolt – olvasható az ügyészségi határozatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.