Orbán Ádert jelöli a köztársasági elnöki posztra

Hiába pletykálták, hogy Balog Zoltán erőforrás-miniszter váltja, maradhat a hivatalban.

MNO
2016. 12. 21. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor felkérte Dobogókőn a Fidesz elnökségét, hogy ismét Áder Jánost javasolják köztársasági elnöknek. A kormányfő még karácsony előtt tájékoztatja a felkérésről az államfőt – tudta meg az ATV.hu.

Vagyis hiába pletykálták az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Áder nem maradhat még egy ciklusra a Sándor-palotában, mert a kormányfő Balog Zoltán erőforrás-minisztert szánja a helyére. A csatorna úgy értesült, hogy Orbán javaslatára a Fidesz-elnökség egyhangúlag döntött az újrajelölésről. A miniszterelnök várhatóan a napokban, még karácsony előtt tájékoztatja a döntésről a köztársasági elnököt.

Szintén az ATV értesülése volt korábban, hogy maga Áder telefonon hívta Kövér László házelnököt és Orbánt, hogy maradna még egy ciklusra. Pedig Schmidt Pál 2012-es lemondásakor állítólag azt mondta, csak öt évre vállalja a megbízatást.

A jelenlegi köztársasági elnök közvetlen elődjéhez képest nem írt alá minden törvényt. Például Áder buktatta el a jegybanki Pallasz alapítványok költéseit eltitkoló törvényjavaslatot, a postatörvény egy részét, valamint a földtörvényt. Legutóbb a fővárosi Erzsébet tér államosítását nem írta alá, amelyet másnap megváltoztatott formában újra megszavaztak. A héten pedig a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényt küldte az Alkotmánybírósághoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.