Orbán Viktor: Nem tűröm, hogy ellopják a pénzt

A miniszterelnök mindenkinek azt tanácsolja, hogy tartsák be a törvényeket, „és akkor nem lesz baj”.

MNO
2016. 12. 23. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjút Szakács Árpád készítette, aki a kormánypárti Magyar Időktől került a megyei lapok élére. A miniszterelnök – akit nem konkrét korrupciós vádakról kérdeztek, csak arról, mennyire tartja hatékonynak ellenfelei ilyen jellegű „támadásait” – azt is megjegyezte: ő mindenkinek azt tanácsolja, hogy tartsák be a törvényeket, „és akkor nem lesz baj”. Arról is beszélt, hogy amikor fejlődik az ország, a korrupció visszaszorul.

„Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt” – mondta, hozzátéve, hogy elődeinél viszont kézen-közön eltűnt a pénz.

A kormányfőt arról viszont sajnos már nem kérdezték, hogy ha nem tűri a lopást, akkor hogyan fordulhatott elő, hogy bár az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) 1,6 milliárdnyi közforintot kellett volna visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ezt a hiányt gyakorlatilag elengedte a kormány. Ugyanis mint szerdán megírtuk, az ORÖ-nek – több más civilnek mondott, de a Fideszhez köthető szervezettel egyetemben – pluszpénzt ítélt meg a kormány. Ez a roma szervezetnél 1,3 milliárd forintnyi „speciális támogatást” jelentett.

Orbánt az interjúban a berlini terrortámadás, a migráció vagy a köztársaságielnök-választás ügye mellett többek közt arról is kérdezték, várható-e változás a kormányban jövőre. A miniszterelnök válasza szerint a mostani minisztereivel szeretné kitölteni a kormányzati ciklust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.