Több mint 3 tonna lejárt édességet foglalt le a Nébih

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. Román kamionokra figyelt fel a NAV.

MTI
2016. 12. 22. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 3 tonna lejárt édességet és édesipari alapanyagot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) értesítése alapján.

A Nébih csütörtöki tájékoztatása szerint a NAV megkeresésére ellenőrzést tartott egy törökbálinti raktárban. A NAV munkatársai egészen idáig kísértek a román–magyar határról egy román kamiont, amely 15 tonna édesipari terméket szállított.

Az ellenőrzéskor gyanús körülményeket találtak, ezért értesítették a Nébihet. A raktárban az előzetes vizsgálat alapján lejárt szavatosságú termékek voltak, valamint megtalálták az előző napi szállítmányt is, így összesen 30 tonna (64 raklap) édességet vizsgáltak át a Nébih szakemberei.

Az eljárás folyamatban van, milliós nagyságrendű bírság várható – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.