Több mint kétmilliót csalt ki a kamu ingatlanközvetítő

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt vádat emelt ellene.

MNO
2016. 12. 29. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingatlanközvetítőnek adta ki magát, több mint 2 és fél millió forintot csalt ki egy háromgyerekes pártól egy harmincéves férfi, a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt vádat emelt ellene.

A vádlott egy kecskeméti belvárosi irodában ingatlanközvetítőnek adta ki magát, és az interneten is marketingvezetőként hirdette magát. Hirdetésében építési telkek értékesítését, továbbá igény szerint házak kulcsra kész felépítését ígérte az ügyfeleknek.

Egy eladónak hazudott telekkel egy háromgyerekes családot károsított meg a vádlott. A férfi közölte, hogy sokan érdeklődnek a telek iránt, ezért 500 ezer forint foglalót kért és kapott a pártól. Néhány nappal később a vádlott elkérte a vételár hiányzó részét is áldozataitól, akik további 2 millió forintot adtak át neki. Ezen felül a vádlott még ügyvédi munkadíjra és a családi ház megterveztetésére is elkért tőlük 80 ezer forintot. 

A megvételre kínált telek igazi tulajdonosa a vádlottal nem állt kapcsolatban, őt a telke eladásával nem bízta meg. A csaló férfi ráadásul ügyvédet sem bízott meg az ígért adásvételi szerződés elkészítésével. A férfi szándéka kizárólag a sértettek 2 millió 580 ezer forintjának megszerzésére irányult. A házaspár kára nem térül meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit csalás bűntettével vádolja.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.