Tűz és közlekedési fennakadások a fővárosban

Egy holttestet találtak egy XVIII. kerületi épületben. Járműhiba miatt nem járt a 3-as metró egy szakaszon.

MNO
2016. 12. 23. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy elhunytat találtak egy péntek délután kigyulladt családi ház átvizsgálása során a XVIII. kerületi Fáy utcánál – nyilatkozta Balogh Eszter, a Fővárási Katasztrófavédelem Igazgatóságának szóvivője az MNO megkeresésére.

Egy 300 négyzetméteres sorház 25 négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, melynek egyik helyiségében találták meg a holttestet – tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette: a tüzet – amely a tetőre is átterjedt – négy vízsugárral kellett eloltania a tűzoltóknak. Szükség volt az úgynevezett magasból mentő segítségére is, hogy a cserepeket megbontva hozzáférjenek az izzó gócpontokhoz. Ezek mellett a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből.

A tűzben a ház többi lakója nem sérült meg, ám 30 embert ki kellett kísérni az épületből. Részükre melegedőbuszt rendeltek a helyszínre. Ugyanakkor ha végeznek a tűzoltók az utómunkálatokkal, és a lakások átvizsgálása után mindent rendben találnak, a lakók visszatérhetnek otthonaikba. A tűz okát ebben az esetben is hatósági eljárás keretében fogják kivizsgálni – tette hozzá Balogh Eszter.

 

A szóvivőtől azt is megtudtuk, nem ez volt az egyetlen tűzeset a mai napon a kerületben. Ugyanis kora délelőtt a Baross utca és a Barta Lajos utca sarkán lévő hatlakásos sorház egyik melléképülete is kigyulladt, a tűz pedig átterjedt a sorház két lakásának tetejére. Emiatt a tető teljesen megsemmisült, a tűzoltóknak öt vízsugárra is szüksége volt az oltáshoz. Továbbá a melléképületből ki kellett hozni egy oxigén és egy acetilén palackot, utóbbit kilőtték a mesterlövészek. A tűz miatt lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt, nyolc embernek az elhelyezését hozzátartozóknál oldották meg. Személyi sérülés viszont nem történt. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, arra majd a hatósági eljárás keretében történő vizsgálat fog választ adni.

Korábban korlátozni kellett az 1-es villamos forgalmát, mert a Hős utcánál baleset történt, a BKK közlése szerint délután fél négy körül újra teljes vonalon közlekedik a villamos.

Ismételten fennakadások voltak a 3-as metró közlekedésében péntek délután. A Deák tér és Újpest állomások között járműhiba miatt pótlóbuszok vitték az utasokat. Nem sokkal fél öt előtt azonban helyreállt a rend, ismét a teljes vonalon közlekedik a 3-as metró.

Szinte nem telik el nap műszaki hiba miatt a 3-as metró vonalán. Csütörtökön kora délután a Corvinnegyed állomást kellett kiüríteni, mivel egy műszaki hibás jármű akadályozta a forgalmat.

A fővárosban mindettől eltekintve meglepően enyhe a forgalom, a főbb utakon rendes tempóban lehet közlekedni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.