Újabb eljárás a roma önkormányzatnál

Az irodákon keresztül havonta több tíz milliót juttat az ORÖ vezetése a hozzá lojális képviselők zsebébe.

Horváth Csaba László
2016. 12. 24. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) újabb gyanús ügyleteit vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – értesült a Magyar Nemzet. Az adóhivatal a Farkas Flóriánhoz köthető Híd a munka világába program miatt már régóta nyomoz, ezzel az eljárással egyesítette most a NAV a roma szervezet szabálytalanul működtetett irodáinak ügyét. Az ügyben a fideszes Tényi István tett feljelentést, miután a Romnet.hu portál októberben beszámolt róla, hogy az irodákon keresztül havonta több tíz millió forintot juttat az ORÖ vezetése a hozzá lojális képviselők zsebébe.

Kiderült, hogy az elnök tulajdonában álló betéti társaság is üzemeltet egy kirendeltséget. Ez pedig azt jelenti, hogy Balogh János (képünkön) az általa vezetett önkormányzaton keresztül 450 ezer forintot fizet cégének, de havi járandóságát is felveszi. A jövedelmező üzletből nemcsak a kisebbségi szervezet képviselői, hanem közvetlen családtagjaik is részesülnek. Több roma politikus ugyanis – köztük Balogh János is – saját feleségét, gyermekeit vagy rokonait alkalmazza. A roma szervezet egyébként megszünteti 19 megyei irodáját, amelyek a kormányhivatal korábbi állásfoglalása alapján szabálytalanul működtek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.