Völner: Összeállt ellenünk a kemény mag

Mint mondta, a kormány bízik abban, hogy jogi döntést hoz az Európai Bíróság.

MTI
2016. 12. 28. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlamenti államtitkár szerint „az európai politikai fősodor is észleli már, hogy valós veszéllyel, problémával állunk szemben”. Hangsúlyozta: „a politikusok nem hagyhatják figyelmen kívül az állampolgárok véleményét”.

A görögök és az olaszok nyilván támogatják a kvótarendszert, Németország, Franciaország és az Európai Bizottság is az Európai Tanács mellett állnak, „vagyis összeállt ellenünk a kemény mag” – fogalmazott Völner Pál. Hozzáfűzte, hogy Lengyelország viszont a magyar és a szlovák álláspont mellett van.

A parlamenti államtitkár kitért a magyar elítéltek által a börtönviszonyok miatt indított perekre is. Mint mondta: míg Strasbourgban nem egyedileg bírálják el az ügyeket, „itt alaposabb kivizsgálásnak vetik alá az egyes eseteket”. A börtönökben tapasztalható zsúfoltságot új börtönök építésével és például a reintegrációs őrizet alkalmazásával igyekeznek enyhíteni.

Völner Pál beszámolt arról, hogy az új polgári perrendtartás révén felgyorsulhatnak az eljárások. A büntetőeljárási törvény tervezetével kapcsolatban pedig az ellenzéki pártok részéről is pozitív hozzáállást tapasztaltak. Az államtitkár megjegyezte, hogy az ügyvédi törvény, amelyről zajlanak már az egyeztetések a szakmai szervezetekkel, tavasszal kerülhet a parlament elé – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.