13 millióért foglalkoztak pszichológusok az Emmi dolgozóival

A cél az volt, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkaköröket.

MNO
2017. 01. 04. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormány.hu-ra feltöltött szerződésekből kiderül, hogy 18 millió forintért foglalkoztak pszichológusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) dolgozóival. A tárca szerint erre azért volt szükség, hogy megtalálják a dolgozók számára a legmegfelelőbb munkaköröket – hangzott el az RTL Klub keddi híradójában. Végül 13 milliót költöttek erre.

Az Emmi két szerződést is kötött a Pszichoanalitikus Ambulancia Kft.-vel: több mint négymillió forintért működtek közre a vezetők és majdnem 14 millió forintért az alkalmazottak személyi fejlesztési céljainak meghatározásában. Hogy ez pontosan mit jelent, a dokumentumokból nem derült ki, de a két szerződés összesen csaknem 18 millió forint értékű volt, és négy hónapra kötötték. A kft. honlapján feltüntetett tájékoztató adatokkal számolva akár 46 vezetőt és 251 alkalmazottat is tréningezhettek.Az RTL Klub felkereste az érintett céget, ám azt a választ kapta, hogy az Emmivel kötött szerződésük miatt nem nyilatkozhatnak. Annyit azonban elárultak: pályázat volt, amin ők adták a legjobb ajánlatot, ezért ők nyertek.

Az Emmi közölte, szervezetfejlesztés indult a minisztériumnál, melynek célja az volt, hogy mindenki az adottságaihoz és lehetőségeihez képest a legmegfelelőbb munkakörben dolgozhasson. Azt állítják, a megbízási szerződésekre végül 13 millió forintot fizettek – közölték a híradóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.