15 ezerrel kevesebb gyermek kapott ingyenebédet

Tállai András szerint nem veszélyeztetheti forráshiány a folyamatos működést.

MNO
2017. 01. 20. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 15 ezerrel kevesebb gyerek részesült az ingyenes étkeztetésben a téli szünetben, mint a nyáriban – írja a Hvg.hu. Ez derül ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőnek adott írásbeli válaszából.

Tállai ugyanis azt írta, a téli szünetben az önkormányzatok több mint 126 ezer gyermek (98 ezer iskolás, mintegy 20 ezer óvodás, 8 ezer bölcsődés) számára összesen mintegy 855 ezer adag ételre igényeltek 462 millió forintnyi állami támogatást, a tényleges kiadások azonban pontosan még nem ismeretesek.

„A támogatás normatív jellege miatt forráshiány nem veszélyeztetheti a folyamatos működést, hiszen növekvő gyereklétszám mellett automatikusan nő a támogatás nagysága is” – tette hozzá Tállai.

A rendszerből azonban így is eltűnt mintegy 15 ezer gyerek, tavaly novemberben ugyanis még Rétvári Bence, az Emmi államtitkára arról írt egy írásbeli válaszában, hogy a nyári szünidei étkeztetésben 140 228 gyerek vett részt, köztük 104 619 iskolás, 25 788 óvódás és 9792 bölcsődés – szúrta ki a Hvg.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.