A BKK is készül a szmogriadóra

Több buszt, trolit, villamost és a metrót állítanak hadrendbe a hétfő reggel várható korlátozások miatt.

MNO
2017. 01. 22. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Tarlós István főpolgármester vasárnap hajnalban elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Amennyiben a levegő szennyezettségének mértéke nem csökken a riasztási szint alá, hétfő reggel hat órától korlátozások lépnek életbe az autóforgalom tekintetében.

Azóta friss hír nem jött arról, hogy ezt esetleg felfüggesztik, így érdemes tájékozódni hétfő reggel. A bevezetett intézkedés miatt ugyanis reggel 6 órától tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0, 1, 2, 3, 4, illetve amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is készül a hétfőre. Vasárnap délutáni közleményében arra kérte az autósokat, ha tehetik, ne gépkocsijukkal közlekedjenek, hanem válasszák a közösségi közlekedést. A várható utasszám növekedése miatt tartalékjárműveket rendeltek meg a BKV-tól, így szükség esetén több buszt, trolit, villamost és metrót vetnek be.

A forgalomkorlátozást a rendőrség ellenőrzi, a tiltást megszegőkkel szemben – százötvenezer forintig terjedő – bírság szabható ki. A teherforgalommal kapcsolatos részletekről pedig ugyancsak a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Aki autóval közlekedik, érdemes figyelnie. Amennyiben a mért adatok ismét kedvezőek lesznek, a szmogriadót bármikor vissza is vonhatják.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.