A Fidesz nyert Szentendrén

Bár csak 41 szavazattal, de Négyessy Katalin nyerte meg a voksolást.

Katona Mariann
2017. 01. 16. 4:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár csak 41 szavazattal, de a Fidesz–KDNP jelöltje, Négyessy Katalin nyerte meg a szentendrei időközi választást vasárnap. A kormánypáti jelöltnek annak ellenére sikerült győznie, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt is a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) képviselőjét, Helyes Imrét támogatta. Négyessy végül 339, míg Helyes 298 szavazatot kapott. A kormánypárt és a civil szervezet mellett még a Lehet Más a Politika, illetve a Magyar Munkáspárt indított jelöltet. Habár csupán egy önkormányzati képviselői helyről volt szó, a sajtó korábban tele volt a voksolásról szóló hírekkel.

A kormánypárti média ugyanis úgy harangozta be az időközi választást, hogy megvalósult a baloldal és a Jobbik közötti összefogás, mindkét párt beállt a civil jelölt mögé. Ám míg az MSZP nyíltan Helyes Imrét támogatta, a Jobbik egyértelművé tette, hogy az ő esetében ez nincs így. Azt állította, hogy lett volna saját indulója, ám az utolsó pillanatban visszalépett, ezért nem mérette meg magát senki a Jobbik színeiben. Azt egyértelműen cáfolták, hogy a civil jelöltet támogatták volna. A 7. számú egyéni választókerületben azért kellett új egyéni önkormányzati képviselőt választani, mert a tisztséget eddig betöltő képviselő tavaly szeptemberben elhunyt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.