Agyhártyagyulladással kezelnek egy dombóvári középiskolást

Egy tizennyolc éves fiúnál még a múlt hét elején diagnosztizálták a betegséget.

MNO
2017. 01. 23. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agyhártyagyulladás miatt került kórházba egy dombóvári középiskolás – írja a Teol.hu. A 18 éves fiatalt a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban kezelik.

A fiúnál még a múlt hét elején diagnosztizálták a betegségét, de mivel a városi kórházban nincs olyan osztály, ahol kezelni tudnák, így továbbküldték a Kaposi Mór Oktató Kórházba – erről korábban a Dombo Media írt. A portál úgy tudja, hogy a fiatal a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium 18 éves tanulója.

Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója szerint akik esetleg kapcsolatba kerültek olyan emberrel, aki agyhártyagyulladást kapott, azoknak mindenképpen javasolt egy antibiotikumos kezelés.

Az agyhártyagyulladás jellegzetes tüneteket produkál, magas lázzal kezdődik, majd erős fejfájás, tudatzavar, aluszékonyság, tarkómerevség, fény- és hangérzékenység jelentkezik. Fontos, hogyha valaki ilyen tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz – olvasható a Dombo Media cikkében.

Korábban megírtuk, hogy az agyhártyagyulladással kapcsolatos hírek miatt a kereslet az oltóanyagok iránt a sokszorosára növekedett, annak ellenére, hogy az ÁNTSZ több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy nincs járvány, karácsony előtt két hét leforgása alatt több havi mennyiség fogyott el.

Korábbi cikkeinket a témában itt és itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.