Al-Syed Katalin szállította a fideszes győzelmet

Hét szavazattal nyert a kormánypárti jelölt Csaholcon.

MTI
2017. 01. 22. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Al-Syed Katalin, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást Csaholcon – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Bodóné Bartha Beáta elmondta, az 578 választásra jogosultból 362-en adták le voksukat, 5 szavazat érvénytelen volt. A nagyobbik kormánypárt jelöltje – a korábbi polgármester felesége –, Al-Syed Katalin 182 szavazatot szerzett, a második helyen a független Bócsi Tamás végzett 175 vokssal. Tóth Péter Pálra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem érkezett szavazat.

Az időközi polgármester-választást azért kellett megtartani a csaknem 600 lelkes szatmári községben, mert tavaly szeptemberben elhunyt a települést addig vezető Al-Syed Isam (Fidesz–KDNP).

Az Index az eredmény kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2014-ben még elsöprő győzelmet aratott a fideszes jelölt Csaholcon. Al-Syed Isam még 328 szavazatot és 92,9 százalékot szerzett, 303 vokssal előzte meg független ellenfelét.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.