Ausztráliába is küldött Orbán karácsonyi ajándékot

71 országba továbbították az Erzsébet-utalványokat, amit csak itthon lehet felhasználni.

MNO
2017. 01. 12. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abszurd történetet mesélt el csütörtökön az RTL Híradója. Noha az Erzsébet-utalványokat csak belföldön lehet fizetőeszközként használni, a kormányt ez még sem tántorította el attól, hogy tízmilliókat szórjon el értelmetlen dolgokra.

Az RTL Híradója szerint a kormány 52 millió forintot fizetett a postának azért, hogy 325 millió forintnyi Erzsébet-utalványt küldjön szét más országokba, ahol azt nem fogadják el fizetőeszközként. A kormány azzal magyarázta a pénzszórást, hogy a cél az volt, hogy lakcímtől függetlenül mindenki megkapja az utalványt. Az RTL Híradója beszélt érintett ausztrál nyugdíjasokkal, akik annyit elmondtak, hogy nem tudják felhasználni az utalványokat, és nem is értik, miért költött erre a kormány.

A Magyar Posta – a híradó szerint – 71 országba kézbesítette a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak Orbán Viktor karácsonyi ajándékaként emlegetett utalványokat. A posta szerint 32 550 küldemény ment ki külföldre, vagyis ennyi külföldön élő magyar nyugdíjasnak ment el a 10 ezres utalvány, ami összesen 325 millió forintot jelent. A kézbesítés 1600 forint volt átlagosan, vagyis négyszeres postaköltséggel járt az értelmetlen akció. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.