Az üres gáztározókra kíváncsi a DK

A párt attól tart, hogy februárban elfogyhat a lakossági gáz.

MNO
2017. 01. 15. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a hideg marad, akár februárban elfogyhat a lakossági gáz és fűtés nélkül marad az ország – vetette fel vasárnapi közleményében a Demokratikus Koalíció, feltéve a kérdést, miért állnak üresen a gáztározók.

A párt felemlegette, pár napja már csak 19 százalék volt a hazai gáztározók töltöttsége. Lapunk már tavaly év végén is arról számolt be: gyorsan apadnak a hazai földgázkészletek, akkor a tárolók már alig 25 százalékig voltak feltöltve. Szakértők már akkor figyelmeztettek: akár február második felére elfogyhatnak a tartalékok.

A DK közleményében a párt országgyűlési képviselője, Oláh Lajos felvetette: „az a kormány hagyhatja gáz nélkül az embereket, amelyik 460 milliárd forintot költött a most üresen álló gáztározóra. Ezért kár volt erre elkölteni a magyar felsőoktatás éves költségének közel dupláját.”

Nem a Demokratikus Koalícióról lenne szó, ha közben nem említenék meg pozitív példaként a Gyurcsány-kormányt is. Így tett a szervezet ezúttal is, megjegyezve, hogy a kormány csökkentette a Gyurcsány-kabinet által kötelezően tárolt stratégiai gázmennyiséget.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.