Bajba kerülhetnek a margitszigeti szórakozóhelyek

Jelentős módosításokra készül a főváros.

MNO
2017. 01. 20. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros módosítani készül a Margitszigetről szóló rendeletet, a témát ki is tűzték a jövő heti, január 25-i közgyűlés napirendjére – írja az Index.

A tervezet szövegéből kiderül, hogy szigorítanának a vendéglátóhelyek működésén: a sziget bizonyos részein a létesíthető idényjellegű vendéglátó teraszok területe 500-ról 300 négyzetméterre korlátozódna, és bevezetnének egy olyan rendelkezést is, hogy a Margitsziget egyik övezetében, az úgynevezett városi park területén két kivételtől (a Szabadtéri színpadtól és a Casinótól) eltekintve nem lehetnének zenés szórakoztató helyek.

Az indoklásban az áll, a „szigettel szomszédos kerületek lakosságának védelme érdekében a zenés, szórakoztató rendeltetés létesítése a szigeten területileg korlátozásra kerül”.

A portál – annak tisztázása érdekében, hogy pontosan mely margitszigeti szórakozóhelyeket érintheti a szigorítás – felvette a kapcsolatot a fővárosi sajtóosztállyal. Arra is kíváncsiak voltak, hogy folyik-e vagy folyt-e egyeztetés a helyek tulajdonosaival, illetve hogy mennyire sok panasz érkezett a szomszédos kerületek lakosságától a szórakozóhelyekre.

A kommunikációs igazgatóságtól azt a választ kapták, hogy a rendeletmódosítással a közgyűlés január 25-i ülésén foglalkozik, ezért a kérdésekre a közgyűlés döntését követően tudnak válaszolni.

Ez tehát azután lesz, hogy a főváros meghozza a döntését, és pont öt nappal azután, hogy a társadalmi egyeztetésnek szabott határidő lejár – teszi hozzá az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.